Ogłoszenie powiązane:
Ogłoszenie nr 208440-2015 z dnia 2015-08-13 r. Ogłoszenie o zamówieniu - Bargłów Kościelny
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie posiłków w formie
drugiego dania dla dzieci uczących się wraz z transportem do miejsc
wskazanych przez Zamawiającego na terenie Gminy Bargłów Kościelny
wliczonym w koszty zamówienia, w...
Termin składania ofert: 2015-08-24
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 208440 - 2015r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w
Bargłowie Kościelnym, ul. Augustowska 47, 16-320 Bargłów Kościelny, woj.
podlaskie, tel. 87 64 24 092, faks 87 64 24 092.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie gorących posiłków dla dzieci uczących się oraz dowóz posiłków do szkół na terenie Gminy Bargłów Kościelny.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem
zamówienia jest przygotowywanie posiłków w formie drugiego dania dla
dzieci uczących się wraz z transportem do miejsc wskazanych przez
Zamawiającego na terenie Gminy Bargłów Kościelny wliczonym w koszty
zamówienia, w ilości około 200 gorących posiłków dziennie. Okres
realizacji zamówienia: od 14.09.2015 r. do 22.01.2016 r. (przez ok. 85
dni) w dni nauki szkolnej.
2. Szacunkowa dzienna ilość zamawianych posiłków dla poszczególnych
szkół wynosi:
-Zespół Szkół w Bargłowie Kościelnym - około 111 posiłków;
-Szkoła Podstawowa w Tanie Starym - około 36 posiłków;
-Szkoła Podstawowa w Kroszewie - około 29 posiłków;
-Szkoła Podstawowa w Łabętniku - około 24 posiłków.
3. Dostawa posiłków przez pięć dni w tygodniu tj. od poniedziałku do
piątku w dni nauki w szkole pomiędzy godz. 900 a 1130. Wykonawca uzgodni
z Dyrektorami w/w szkół dokładną godzinę dostawy posiłków.
4. Kaloryczność posiłków zgodna z normami Instytutu Żywności i
Żywienia.
5. Zamawiający zamawia:
5.1 Przygotowywanie i dowóz gorącego posiłku dla dzieci uczących się w
formie II dania własnym transportem oraz:
-do szkół: w Tajnie Starym, Kroszewie i Łabętniku w pojemnikach
3-dzielnych, hermetycznie foliowanych wraz z kubeczkami i sztućcami
jednorazowymi dla wszystkich dzieci,
-do Zespołu Szkół w Bargłowie Kościelnym we własnych termosach
gwarantujących utrzymanie właściwej temperatury posiłków,
w sposób zgodny z wymaganiami higieniczno-sanitarnymi.
Wykonawca zobowiązany jest do zabrania następnego dnia wszystkich
jednorazowych naczyń i sztućców.
5.2 W tygodniu (5 dni roboczych):
-3 dania mięsne (100g porcja po przygotowaniu), stosując naprzemiennie
trzy różne techniki kulinarne,
-1 danie jarskie (200g dania + 50g dodatek), typu naleśniki ze śmietaną,
kopytka z sosem mięsno - jarzynowym, pierogi z
zasmażką),
-1 danie rybne (100g porcja po przygotowaniu), typu ryba w kawałku,
paluszki rybne,
-dodatek skrobiowy (150g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie:
ziemniaki, ryż, makaron,
-dodatek owocowo-warzywny (100g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie
gotowany i surowy,
-napój owocowy (200ml),
-owoc/owoce (100g).
6. W każdym daniu musi wystąpić dodatek owocowo-warzywny, napój
owocowy oraz owoc.
7. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków dobrej
jakości o rzetelnej wadze, odpowiednim poziomie energetycznym i
odżywczym. Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami
racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów i
urozmaicone.
8. W przeciągu 10 dni roboczych (2 tygodni) dania nie mogą się
powtarzać.
9. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki z produktów własnych.
10. Posiłki powinny uwzględniać obecność pełnowartościowego białka
(mięso, jaja, ryby) z dodatkiem warzyw i owoców.
11. Lokal w którym będą przygotowywane posiłki powinien spełniać normy
techniczne i posiadać odpowiednie wyposażenie umożliwiające należytą
realizację przedmiotu zamówienia.
12. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać
się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych oraz
przestrzegał norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone
przez Instytut Żywienia i Żywności.
13. Posiłki winny być przewożone pojazdem przystosowanym do przewozu
posiłków, dopuszczonym przez Państwowego Inspektora Sanitarnego.
14. Wykonawca przygotowywał będzie posiłki zachowując wymogi sanitarno -
epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie
odpowiedzialność za ich przestrzeganie.
15. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez
Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. Zastrzega się
możliwość do przeprowadzenia kontroli prawidłowości przygotowania
posiłku.
16. Zamawiający zastrzega zmianę okresu przygotowywania gorących
posiłków oraz zmniejszenia lub zwiększenia do 20 % ilości posiłków w
zależności od bieżących potrzeb związanych ze zmianą ilości osób
objętych pomocą. Z racji zmniejszenia liczby wydawanych posiłków
Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Zamawiającego..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.32.10.00-6.
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej:
nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03.09.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- PPHU AGAZA, Barszczewo 2A, 16-070 Choroszcz, kraj/woj. podlaskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 67917,95 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 55080,00 Oferta z najniższą ceną: 55080,00 / Oferta z najwyższą ceną: 78540,00 Waluta: PLN .
|