Adres strony internetowej, na której Zamawiający udostępnia Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia:
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w
Bargłowie Kościelnym , ul. Augustowska 47, 16-320 Bargłów Kościelny,
woj. podlaskie, tel. 87 64 24 092, faks 87 64 24 092.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywanie gorących posiłków dla dzieci uczących się oraz dowóz
posiłków na terenie Gminy Bargłów Kościelny w roku szkolnym 2012/2013.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie posiłków w formie drugiego
dania dla dzieci uczących się wraz z transportem do miejsc wskazanych
przez Zamawiającego na terenie Gminy Bargłów Kościelny wliczonym w
koszty zamówienia, w ilości około 260 gorących posiłków dziennie w
trakcie roku szkolnego 2012/2013, tj. w okresie od 04.09.2012 r. do
27.06.2013 r. (przez ok. 185 dni) w dni nauki szkolnej w szkołach:
Zespół Szkół w Bargłowie Kościelnym - około 148 posiłków;
Szkoła Podstawowa w Tanie Starym - około 29 posiłków;
Szkoła Podstawowa w Kroszewie - około 42 posiłków;
Szkoła Podstawowa w Łabętniku - około 27 posiłków;
Szkoła Podstawowa w Bargłówce - około 14 posiłków.
Dostawa posiłków przez pięć dni w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku
w dni nauki w szkole pomiędzy godz. 900 a 1130. Wykonawca uzgodni z
Dyrektorami w/w szkół dokładną godzinę dostawy posiłków. Kaloryczność
posiłków zgodna z normami Instytutu Żywności i Żywienia. Zamawiający
zamawia:
1. Przygotowywanie i dowóz gorącego posiłku dla dzieci uczących się w
formie II dania własnym transportem i we własnych termosach
gwarantujących utrzymanie właściwej temperatury posiłków w sposób zgodny
z wymaganiami higieniczno-sanitarnymi.
2. W tygodniu (5 dni roboczych):
3 dania mięsne (100g porcja po przygotowaniu), stosując naprzemiennie
trzy różne techniki kulinarne,
1 danie jarskie (200g dania + 50g dodatek), typu naleśniki ze śmietaną,
kopytka z sosem mięsno - jarzynowym, pierogi z zasmażką),
1 danie rybne (100g porcja po przygotowaniu), typu ryba w kawałku,
kotlet rybny,
dodatek skrobiowy (150g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie:
ziemniaki, ryż, makaron,
dodatek owocowo-warzywny (100g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie
gotowany i surowy,
napój owocowy (200ml).
W każdym daniu musi wystąpić dodatek owocowo-warzywny oraz napój
owocowy.
Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków dobrej jakości o
rzetelnej wadze, odpowiednim poziomie energetycznym i odżywczym. Posiłki
powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia,
sporządzone z pełnowartościowych produktów i urozmaicone.
W przeciągu 10 dni roboczych (2 tygodni) dania nie mogą się powtarzać.
Posiłki powinny uwzględniać obecność pełnowartościowego białka (mięso,
jaja, ryby) z dodatkiem warzyw i owoców.
Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zachowując wymogi
sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji
oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie.
Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez
Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. Zastrzega się
możliwość do przeprowadzenia kontroli prawidłowości przygotowania
posiłku.
Zamawiający zastrzega zmianę okresu przygotowywania gorących posiłków
oraz zmniejszenia (do 20%) lub zwiększenia ilości posiłków w zależności
od bieżących potrzeb związanych ze zmianą ilości osób objętych pomocą. Z
racji zmniejszenia liczby wydawanych posiłków Wykonawcy nie przysługują
roszczenia względem Zamawiającego..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.32.10.00-6, 55.52.40.00-9.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 27.06.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: W postępowaniu nie jest przewidziane składanie wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności
lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ
DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W
POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1
USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków,
o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o
spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru,
jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania
braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy,
wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania
wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie
zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych
oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- aktualne zaświadczenie właściwego
naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z
opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem
zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub
wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione
nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo
składania ofert
- aktualne zaświadczenie właściwego
oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego
Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z
opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub
potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub
rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości
wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3
miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do
udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie
ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed
upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w
postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków,
opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał
przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty
zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji
właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed
upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w
postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
- formularz oferty,
- pełnomocnictwo zgodnie z art. 23 ust. 2 uPzp w przypadku składania
oferty przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie
zamówienia,
- aktualna decyzja - opinia lub inny dokument właściwego organu
Państwowej Inspekcji Sanitarnej, że zakład znajduje się pod nadzorem
sanitarnym i spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do
zapewnienia bezpieczeństwa procesu przygotowywania posiłków.
- wzór umowy.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie
publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników
stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w
stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru
wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.barglow.dt.pl/SIWZG.doc
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Bargłowie Kościelnym, ul.
Augustowska 47, 16-320 Bargłów Kościelny pok. nr 1..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.07.2012 godzina 09:00, miejsce: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Augustowska 47, 16-320 Bargłów Kościelny pokój nr 1.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o
udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z
budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z
pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o
Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie
całości lub części zamówienia: nie
|