|
|||
:: Przygotowanie posiłków w formie drugiego dania dla dzieci uczących się wraz z transportem wliczonym w koszty na terenie Gminy Ba Artykuł dodany przez: admin (2011-07-21 14:10:53) Bargłów Kościelny: Przygotowanie posiłków w formie drugiego dania dla dzieci uczących się wraz z transportem wliczonym w koszty na terenie Gminy Bargłów Kościelny w roku szkolnym 2011/2012 Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe. Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego. SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Gminy Bargłów Kościelny , ul. Augustowska 47, 16-320 Bargłów Kościelny, woj. podlaskie, tel. 087 6424091, faks 087 6424562.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa. SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie posiłków w formie drugiego dania dla dzieci uczących się wraz z transportem wliczonym w koszty na terenie Gminy Bargłów Kościelny w roku szkolnym 2011/2012. II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi. II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie posiłków w formie drugiego dania dla dzieci uczących się wraz z transportem do miejsc wskazanych przez Zamawiającego wliczonym w koszty zamówienia, w ilości około 260 gorących posiłków dziennie w roku szkolnym 2011/2012 tj. w okresie od 01.09.2011 r. do 30.06.2012 r. w dni nauki szkolnej, w szkołach: Zespół Szkół w Bargłowie Kościelnym - ok. 154 posiłków, Szkoła Podstawowa w Tanie Starym - ok. 30 posiłków, Szkoła Podstawowa w Kroszewie - około 33 posiłków;, Szkoła Podstawowa w Łabętniku - około 24 posiłków, Szkoła Podstawowa w Bargłówce - około 19 posiłków. Dostawa posiłków przez pięć dni w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku w dni nauki w szkole. Wykonawca uzgodni z Dyrektorami w/w szkół godzinę dostawy posiłków. Kaloryczność posiłków zgodna z normami Instytutu Żywności i Żywienia. W tygodniu (5 dni roboczych) Zamawiający zamawia: 3 dania mięsne (100 g porcja po przygotowaniu), stosując naprzemiennie trzy różne techniki kulinarne,1 danie jarskie (200 g dania + 50 g dodatek), typu naleśniki ze śmietaną, kopytka z sosem mięsno - jarzynowym, pierogi z zasmażką), 1 danie rybne (100 g porcja po przygotowaniu), typu ryba w kawałku, kotlet rybny, dodatek skrobiowy (150 g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie: ziemniaki, ryż, makaron, dodatek owocowo-warzywny (100g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie gotowany i surowy, napój owocowy (200ml). W każdym daniu musi wystąpić dodatek owocowo-warzywny oraz napój owocowy. Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów i urozmaicone. W przeciągu 10 dni roboczych (2 tygodni) dania nie mogą się powtarzać. Posiłki powinny uwzględniać obecność pełnowartościowego białka (mięso, jaja, ryby) z dodatkiem warzyw i owoców. Zamawiający zastrzega zmianę okresu przygotowywania gorących posiłków oraz zmniejszenia lub zwiększenia ilości posiłków w zależności od bieżących potrzeb związanych ze zmianą ilości osób objętych pomocą.. II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.32.10.00-6, 55.52.40.00-9. II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie. II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie. II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2012. SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM III.1) WADIUM Informacja na temat wadium: W postępowaniu nie jest przewidziane składanie wadium III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.6) INNE DOKUMENTY Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5) Druk oferty. Dokumenty stwierdzające, że kuchnia w której będą produkowane posiłki spełnia warunki SANEPIDU określone przepisami o produkcji żywności. Z treści dołączonego dokumentu ma jasno wynikać, że produkcja i sprzedaż dań gorących nie jest oparta na mrożonych wyrobach kulinarnych poddawanych obróbce termicznej w kuchence mikrofalowej. III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie SEKCJA IV: PROCEDURA IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie. IV.3) ZMIANA UMOWY Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.barglow.dt.pl/dozyw.pdf IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 01.08.2011 godzina 11:00, miejsce: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Augustowska 47, 16-320 Bargłów Kościelny pokój nr 1. IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert). IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
![]() adres tego artykułu: www.archiwum.barglow.dt.pl/0//articles.php?id=230 |