Ogłoszenie powiązane:
Ogłoszenie nr 214098-2014 z dnia 2014-06-26 r. Ogłoszenie o zamówieniu - Bargłów Kościelny
Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie posiłków w formie
drugiego dania dla dzieci uczących się wraz z transportem do miejsc
wskazanych przez Zamawiającego na terenie Gminy Bargłów Kościelny
wliczonym w koszty zamówienia, w ilości...
Termin składania ofert: 2014-07-07
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 214098 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w
Bargłowie Kościelnym, ul. Augustowska 47, 16-320 Bargłów Kościelny, woj.
podlaskie, tel. 87 64 24 092, faks 87 64 24 092.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie gorących posiłków dla dzieci uczących się oraz dowóz posiłków do szkół na terenie Gminy Bargłów Kościelny..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia
jest przygotowywanie posiłków w formie drugiego dania dla dzieci
uczących się wraz z transportem do miejsc wskazanych przez Zamawiającego
na terenie Gminy Bargłów Kościelny wliczonym w koszty zamówienia, w
ilości około 235 gorących posiłków dziennie. Okres realizacji
zamówienia: od 15.09.2014 r. do 19.12.2014 r. (przez ok. 68 dni) w dni
nauki szkolnej. Szacunkowa dzienna ilość zamawianych posiłków dla
poszczególnych szkół wynosi: 1. Zespół Szkół w Bargłowie Kościelnym -
około 132 posiłków; 2. Szkoła Podstawowa w Tanie Starym - około 37
posiłków; 3. Szkoła Podstawowa w Kroszewie - około 35 posiłków; 4.
Szkoła Podstawowa w Łabętniku - około 31 posiłków. Dostawa posiłków
przez pięć dni w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku w dni nauki w
szkole pomiędzy godz. 900 a 1130. Wykonawca uzgodni z Dyrektorami w/w
szkół dokładną godzinę dostawy posiłków. Kaloryczność posiłków zgodna z
normami Instytutu Żywności i Żywienia. Zamawiający zamawia: 1.
Przygotowywanie i dowóz gorącego posiłku dla dzieci uczących się w
formie II dania własnym transportem i we własnych termosach
gwarantujących utrzymanie właściwej temperatury posiłków w sposób zgodny
z wymaganiami higieniczno-sanitarnymi. Do gorących posiłków dla
wszystkich dzieci w szkołach w: Tajnie Starym, Kroszewie i Łabętniku,
należy dostarczać naczynia ( w tym kubeczki) i sztućce jednorazowe. 2. W
tygodniu (5 dni roboczych): -3 dania mięsne (100g porcja po
przygotowaniu), stosując naprzemiennie trzy różne techniki kulinarne, -1
danie jarskie (200g dania + 50g dodatek), typu naleśniki ze śmietaną,
kopytka z sosem mięsno - jarzynowym, pierogi z zasmażką), -1 danie rybne
(100g porcja po przygotowaniu), typu ryba w kawałku, kotlet rybny,
-dodatek skrobiowy (150g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie:
ziemniaki, ryż, makaron, -dodatek owocowo-warzywny (100g porcja po
przygotowaniu), naprzemiennie gotowany i surowy, -napój owocowy (200ml),
-owoc. W każdym daniu musi wystąpić dodatek owocowo-warzywny oraz napój
owocowy. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków dobrej
jakości o rzetelnej wadze, odpowiednim poziomie energetycznym i
odżywczym. Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami
racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów i
urozmaicone. W przeciągu 10 dni roboczych (2 tygodni) dania nie mogą się
powtarzać. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki z produktów własnych.
Posiłki powinny uwzględniać obecność pełnowartościowego białka (mięso,
jaja, ryby) z dodatkiem warzyw i owoców. Lokal w którym będą
przygotowywane posiłki powinien spełniać normy techniczne i posiadać
odpowiednie wyposażenie umożliwiające należytą realizację przedmiotu
zamówienia. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien
odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno -
sanitarnych oraz przestrzegał norm na składniki pokarmowe i produkty
spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki winny
być przewożone pojazdem przystosowanym do przewozu posiłków,
dopuszczonym przez Państwowego Inspektora Sanitarnego. Wykonawca
przygotowywał będzie posiłki zachowując wymogi sanitarno -
epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie
odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Zamawiający nie ponosi
odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas
wykonywania przedmiotu zamówienia. Zastrzega się możliwość do
przeprowadzenia kontroli prawidłowości przygotowania posiłku.
Zamawiający zastrzega zmianę okresu przygotowywania gorących posiłków
oraz zmniejszenia (do 20%) lub zwiększenia (do 10 %) ilości posiłków w
zależności od bieżących potrzeb związanych ze zmianą ilości osób
objętych dożywianiem. Z racji zmniejszenia liczby wydawanych posiłków
Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Zamawiającego..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.32.10.00-6, 55.52.40.00-9.
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej:
nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.07.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- NEPTUN Beata Szałach, ul. Solna 5 lok. 15, 20-021 Lublin, kraj/woj. lubelskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 65638,32 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 56179,80 Oferta z najniższą ceną: 56179,80 / Oferta z najwyższą ceną: 67923,60 Waluta: PLN.
|