Ogłoszenie powiązane:
Ogłoszenie nr 519494-2013 z dnia 2013-12-13 r. Ogłoszenie o zamówieniu - Bargłów Kościelny
Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie posiłków w formie
drugiego dania dla dzieci uczących się wraz z transportem do miejsc
wskazanych przez Zamawiającego na terenie Gminy Bargłów Kościelny
wliczonym w koszty zamówienia, w ilości...
Termin składania ofert: 2013-12-23
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 519494 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w
Bargłowie Kościelnym, ul. Augustowska 47, 16-320 Bargłów Kościelny, woj.
podlaskie, tel. 87 64 24 092, faks 87 64 24 092.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie gorących posiłków dla dzieci uczących się oraz dowóz posiłków do szkół na terenie Gminy Bargłów Kościelny.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia
jest przygotowywanie posiłków w formie drugiego dania dla dzieci
uczących się wraz z transportem do miejsc wskazanych przez Zamawiającego
na terenie Gminy Bargłów Kościelny wliczonym w koszty zamówienia, w
ilości około 230 gorących posiłków dziennie. Okres realizacji
zamówienia: od 13.01.2014 r. do 26.06.2014 r. (przez ok. 103 dni) w dni
nauki szkolnej.
Szacunkowa dzienna ilość zamawianych posiłków dla poszczególnych szkół
wynosi:
- Zespół Szkół w Bargłowie Kościelnym - około 130 posiłków;
- Szkoła Podstawowa w Tanie Starym - około 30 posiłków;
- Szkoła Podstawowa w Kroszewie - około 40 posiłków;
- Szkoła Podstawowa w Łabętniku - około 30 posiłków.
Dostawa posiłków przez pięć dni w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku
w dni nauki w szkole pomiędzy godz. 900 a 1130. Wykonawca uzgodni z
Dyrektorami w/w szkół dokładną godzinę dostawy posiłków. Kaloryczność
posiłków zgodna z normami Instytutu Żywności i Żywienia.
Zamawiający zamawia:
Przygotowywanie i dowóz gorącego posiłku dla dzieci uczących się w
formie II dania własnym transportem i we własnych termosach
gwarantujących utrzymanie właściwej temperatury posiłków w sposób zgodny
z wymaganiami higieniczno-sanitarnymi. Do gorących posiłków dla dzieci w
szkołach w: Tajnie Starym, Kroszewie i Łabętniku, należy dostarczać
naczynia i sztućce jednorazowe, a po ich zużyciu zapewnić ich odbiór.
2. W tygodniu (5 dni roboczych):
- 3 dania mięsne (100g porcja po przygotowaniu), stosując naprzemiennie
trzy różne techniki kulinarne,
- 1 danie jarskie (200g dania + 50g dodatek), typu naleśniki ze
śmietaną, kopytka z sosem mięsno - jarzynowym, pierogi z zasmażką),
- 1 danie rybne (100g porcja po przygotowaniu), typu ryba w kawałku,
kotlet rybny,
- 5 x dodatek skrobiowy (150g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie:
ziemniaki, ryż, makaron,
- 5 x dodatek owocowo-warzywny (100g porcja po przygotowaniu),
naprzemiennie gotowany i surowy,
- 5 x kompot/napój owocowy (200ml).
W każdym daniu musi wystąpić dodatek owocowo-warzywny oraz napój
owocowy.
Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków dobrej jakości o
rzetelnej wadze, odpowiednim poziomie energetycznym i odżywczym. Posiłki
powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia,
sporządzone z pełnowartościowych produktów i urozmaicone.
W przeciągu 10 dni roboczych (2 tygodni) dania nie mogą się powtarzać.
Posiłki powinny uwzględniać obecność pełnowartościowego białka (mięso,
jaja, ryby) z dodatkiem warzyw i owoców.
Lokal w którym będą przygotowywane posiłki powinien spełniać normy
techniczne i posiadać odpowiednie wyposażenie umożliwiające należytą
realizację przedmiotu zamówienia.
Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z
zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych oraz
przestrzegał norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone
przez Instytut Żywienia i Żywności.
Wykonawca przygotowywał będzie posiłki zachowując wymogi sanitarno -
epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie
odpowiedzialność za ich przestrzeganie.
Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez
Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. Zastrzega się
możliwość do przeprowadzenia kontroli prawidłowości przygotowania
posiłku.
Zamawiający zastrzega zmianę okresu przygotowywania gorących posiłków
oraz zmniejszenia lub zwiększenia (do 10 %) ilości posiłków w zależności
od bieżących potrzeb związanych ze zmianą ilości osób objętych pomocą. Z
racji zmniejszenia liczby wydawanych posiłków Wykonawcy nie przysługują
roszczenia względem Zamawiającego..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.32.10.00-6, 55.52.40.00-9.
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej:
nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 09.01.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- NEPTUN Beata Szałach, ul. Solna 5 lok. 15, 20-021 Lublin, kraj/woj. lubelskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 122737,89 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 85520,90 Oferta z najniższą ceną: 85520,90 / Oferta z najwyższą ceną: 108500,20 Waluta: PLN.
|